Engineering

Engineering met moderne software

We verzorgen engineeringsdiensten voor aannemers, bouwbedrijven, constructiebedrijven en diverse toeleveranciers, zoals fabrikanten van trappen en hekwerken. Van vrij eenvoudig tekenwerk tot ingewikkelde constructies kunt u bij ons terecht. Vanzelfsprekend maken we gebruik van geavanceerde software zoals Tekla Structures en SolidWorks.

Schooten, specialist in trappen en hekwerken

Schooten engineering heeft specifieke ervaring in de engineering van allerlei soorten trappen en hekwerken van verschillende materialen en combinaties van materialen. Voorheen voerde Schooten niet alleen de engineering maar ook de bouw, levering en montage van trappen uit. Deze ervaring is een groot voordeel bij de engineering. Vooral als het gaat om de maakbaarheid. Denk hierbij aan  oplossingen voor verbindingen tussen verschillende materialen, oplossingen op het gebied van montage en prijstechnische aspecten. Schooten staat voor engineering waarbij de praktijk niet uit het oog verloren wordt.

Moderne BIM software

Bij de bouw zijn veel verschillende partijen betrokken zoals de architect, de aannemer en vele onderaannemers en toeleveranciers. Dit betekent dat grote hoeveelheden gegevens met elkaar gedeeld moeten worden en dat partijen op de hoogte moeten zijn en blijven van elkaars veranderingen en de voortgang. Het maakt de dynamiek van een project groot, maar de kans op faalkosten ook. Door de hele bouw kunnen modellen en tekeningen gemaakt in Tekla Structures en SolidWorks worden gebruikt en ingezien door alle betrokken partijen. Hierdoor wordt de kans op faalkosten geminimaliseerd.

Het resultaat van onze engineering is een 3D-model, dat een “as built” situatie weergeeft van het object of het gehele gebouw. Het model kan in elke fase van de bouw gebruikt worden; van ontwerp tot uitvoering, vanaf planning tot montage.

Tekla Structures

Bij grote projecten is visualisering en gedetailleerd modelleren vooraf tegenwoordig onmisbaar. Door gebruik te maken van een Building Information Model (BIM) kan een project beter aangestuurd en beheerst worden. Verder stimuleert BIM de samenwerking en communicatie tussen alle partijen die betrokken zijn bij het project. Een groot voordeel is ook dat eventuele fouten vooraf gesignaleerd worden. Dit bespaard tijd en kosten.

Tekla BIMSight

Schooten Engineering maakt gebruik van Tekla BIMsight. Dit is professionele software voor projectsamenwerking in de bouw en constructie. Alle partners in de gehele bouwkolom, van architect tot installateur, kunnen de eigen modellen combineren, conflicten identificeren en allerlei projectgebonden informatie met elkaar delen in een gemakkelijk te gebruiken 3D omgeving.

Contact

Schooten Engineering

  • Arend Baanstraat 53
  • 7461 DS Rijssen
  •  
  • t +31 (0) 651 363 175
  • e info@schooten.nl